Put and Take fiskeri i Danmark

put and take fiskeri

Kunne du tænke dig at komme i gang med at fiske er en fiskesø med Put and Take et oplagt sted at starte. Her stilles der ikke store krav til hverken erfaringsniveau eller fiskegrej, ej heller til en bestemt fisketeknik. Du kan derfor snildt tage børn med til en Put and Take fiskesø eller arrangere en afslappende udflugt med en god ven, hvor der altid er høj fangstgaranti. Put & Take søer har som oftest regnbueørreder som den primære type af udsatte fisk. Udover at dens plettede, glitrende udseende er smukt og kødet er delikat, er ørreden også en kraftfuld og spændende fisk at fange.

Vi bringer her en solid introduktion med tips og tricks til put and take fiskeri, så du er garanteret en fantastisk fisketur – og med ekstra gode muligheder for fangst!

Hvornår på dagen er det bedst at fiske i Put & Take?

Det er bedst at tage afsted enten tidligt på dagen eller hen mod lukketid om aftenen – på den måde kan du i ro og fred finde det bedste fiskespot. Det er heller ikke uden grund, at man siger at fiskene bider tidligt på dagen! Afsøg et mere afsides sted, hvis der alligevel er mange lystfiskere om en fiskesø. Mandag er en god dag at besøge en Put and Take sø, da ejerne ofte sætter nye hold fisk ud efter en velbesøgt weekend.

Hvordan får jeg bedst fangst?

Ved put and take fiskeri kan udfordringerne være lige så mange som ved andre former for fiskeri i Danmarks natur, så skift mellem forskellige strategier. Du skal både variere dine metoder, dybde, kroge og blink. Se på de andre og aflur deres teknikker, hvis du kan se, at de er fiskesøens ukronede Put and Take-konger!
Et godt tip er at bruge stærkt duftende madding, som regnbueørreder ikke kan stå for. De er sky fisk, så derfor er der som regel bedre gevinst i et mere roligt hjørne af fiskesøen. På en varm dag søger stimerne ofte over i mere skyggefulde dele af vandet eller dybere ned.
Aflur fiskenes faste ruter rundt i søen og prøv hele tiden forskellige dybder af. Ved vandudløbet iltes vandet og det er et af de mest træfsikre steder på kolde såvel som varme dage. Men skift løbende plads, hvis du ikke får bid, og har Put & Take søen flere mindre bassiner, så prøv de forskellige pladser omkring dem.

Hvilket grej skal jeg bruge til Put and Take fiskeri?

De flestes go-to, når det kommer til agn, er det velkendte Powerbait, som du bestemt vil se ved alle Put and Take søer i Danmark! Men prøv altid andre typer – det er også det sjoveste! Du kan afprøve alt fra blink og bombardaflåd til jighaler og fluefiskeri. Ofte behøver du ikke at fiske med kraftige neonfarver på spinner, men vurder selv vandets transparens. Er bundforholdene gode kan du også prøve at trække blink over bunden.
Sørg altid for at fisken kan trække snøren ud, når den bider! En tynd line er desuden at foretrække, så din agn går gnidningsfrit gennem vandet, og undgå af samme grund store kroge, når du fisker Put & Take.
Skal vi selv anbefale en af danmarks bedste fiskesøer, så tag et kig på arrild fiskesø

0/5 (0 Reviews)