Vil du brygge dit eget øl? Læs her

bryg øl

Sponseret indhold

Hvem vil ikke gerne være herre over det øl du hælder i ansigtet, styre proces, udseende og smag 100%, og ikke mindst imponere dine gæster med fantasifulde kreationer!

Grundlæggende består øl af vand, malt, humle og gær, men der er til gengæld et uendeligt antal kombinationsmuligheder med produkterne, det gør at du kan skabe øl efter din helt egen smag.

Det der er spørgsmålet, det er hvordan du vil køre processen, for der skal trods alt noget behandling af råvarerne til før du står med det endelige produkt, så du skal tage i betragtning at der skal investeres i udstyr der passer til det du gerne vil lave.

Til at starte med kan du sagtens læne dig op ad almindeligt køkkengrej og starte med ekstraktbrygning, hvor du køber et produkt og blot blander det sammen og tilsætter gær, men i længden er det ikke en optimal løsning, i og med at du ikke kan påvirke det færdige produkt.

All-grain brygning kræver en del mere

Går du all-in og gerne vil brygge som de store, og vil have 100% styr på råvarer og proces, så laver de det der hedder all-grain, hvilket vil sige at du kører med knust malt, humleblade og flydende gær.

Dog kræver det at du både har et mæskekar og et til at koge humlen, og ikke mindst måske din egen maltmølle, og det kræver trods alt en del penge hvis du skal have det hele hjem. Meget kort kan man sige at det koster et sted mellem 1.000 kr. og 20.000 kr. at købe udstyr hjem, hvor de 1.000 dækker det mest basale, og kræver en del manuelt arbejde, og de 20.000 giver dig et semiautomatisk bryganlæg med indbygget varme og overførsel af væske i anlægget.

Hvis du mangler penge til at anskaffe et anlæg og gerne vil i gang

Det kan godt koste en del at komme i gang, specielt hvis du har store planer – så lån penge nu, uanset hvad det ender med at løbe op i, men hvis du skal gøre noget specielt for dig selv i år, gerne vil lære noget nyt, og lære et gammelt nordisk håndværk, så kan du skaffe penge hos Lånekassen.

Der er mange steder du kan købe bryganlæg og råvarer i Danmark

Med over 5.000 håndbryggere i Danmark er der efterhånden en del steder der specialiserer sig i at sælge råvarer til bryggere, og det både råvarer og færdige anlæg, i mange tilfælde vil de være særdeles velvillige til at hjælpe dig og svare på spørgsmål inden du foretager indkøb, så du får det helt rigtige fra starten.

Hvis du mangler hjælp til at komme i gang og har mange spørgsmål til processen, så er der også bryggere der hellere end gerne vil hjælpe dig med at komme i gang ved at lade dig deltage i et lave et bryg.

0/5 (0 Reviews)